Articles

from SPROUT

De voordelen die je hebt als vrouwelijke ceo

Genderongelijkheid is nog steeds een naar feit in de top van bedrijven. Dat dit echter ook onvoorziene voordelen kan opleveren voor minderheden, laat deze studie zien.

Vrouwelijke ceo’s, we zien ze nog te weinig. Neem startup-mekka Silicon Valley. Nog geen 3 procent van de door vc’s gesteunde startups zou een vrouwelijke ceo hebben. Uit onderzoek uit 2014 bleek: niks geen diversiteit aldaar, want ook latino’s en zwarten zouden er bekaaid vanaf komen.

Maar ook in Nederland is de top van het bedrijfsleven nog niet erg divers. We streven nog steeds naar 30 procent vrouwen in de top, maar hebben dat streefcijfer nog lang niet gehaald. Voorlopig blijven we steken op 10 procent topvrouwen.

Stel dat je een vrouwelijke ceo bent, dan zorgt het leven in een mannenbolwerk voor de nodige uitdagingen. Je moet er misschien harder aan trekken, om je ongevraagde status als minderheid te compenseren. Een recente studie van de Yale School of Management onderzocht echter iets anders: zijn er in dit kader ook voordelen voor minderheden?

Read more