programme detail

Digital detox : hoe ga je om met digitale afleiding voor meer focus?

Florence Pérès - Trainer and consultant, Better Minds at Work, author of "Digital detox"

Het wordt de ‘productiviteitsparadox’ genoemd. Ondanks efficiënte technologische innovaties is onze productiviteit de laatste jaren afgenomen terwijl onze stress beleving is toegenomen. Als we geen meesterschap krijgen over ons digitaal leven, zal technologie in dit tijdperk van afleiding niet in ons voor- maar in ons nadeel werken. We kunnen ons niet meer focussen, zijn gestrest, zijn bedolven onder teveel informatie en worstelen om tijd te vinden.

Dat komt omdat niemand ons ooit heeft geleerd hoe we op de juiste manier moeten werken in dit digitale tijdperk. We trachten ons hele werkleven al hoe we alle taken voor elkaar kunnen krijgen en hoe we méér gedaan kunnen krijgen. Maar in het tijdperk van afleiding werken de technieken die we hebben ontwikkeld niet langer. De enige manier om succesvol te zijn in ons werk is om ons brein weer te leren focussen.

Tijdens deze keynote zal Florence Pérès, auteur van het boek Digital Detox, toelichten welke impact een continue connectiviteit heeft op ons brein en waarom dit onze performantie drastisch aantast en onze stressbeleving verhoogt. Vervolgens behandelen we hoe we onze mentale capaciteiten kunnen maximaliseren en hoe om te gaan met (digitale) afleiding. En dankzij de Touchpoints methode krijg je handvaten, tips en tricks om je digitaal leven weer onder controle te krijgen.